Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Maaien IJsseldijk

Ik vind: Maaien IJsseldijk

Wat was het een feestje, de IJsseldijk aan de zuidkant van Doesburg. De grond die was opgebracht na het asfalteren van het pad op de kruin van de dijk had kennelijk een omvangrijk zaaddepot. Er waren tal van planten opgekomen, waaronder best bijzondere. Veel mensen waren blij. Eindelijk oogde de dijk weer eens bij- en vlindervriendelijk. De bijen en vlinders waren er ook blij mee. Het zag er geweldig uit.
Helaas heeft intussen de maaiwoede weer toegeslagen. De bermen over de hele dijk zijn weer kortgeschoren. Het maaisel is achtergelaten. De slechtste variant voor het dienen van de biodiversiteit. Veel mensen zijn teleurgesteld, sommige zelfs woedend. Waarom in godsnaam, in deze tijd, waarin de urgentie van het herstel van de biodiversiteit eindelijk door meer mensen begrepen gaat worden?
Ik verzoek dan ook dringend om omwille van het herstel van de biodiversiteit het maaibeleid te herzien, zodat de natuur weer een toekomstkans heeft.

Henk Verschoor
Doesburg

Lees ook

Doe mee aan Bronckhorst Spreekt

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst peilt via het inwonerspanel Bronckhorst Spreekt de mening van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.