Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Huisartsen en communicatie

Ik vind: Huisartsen en communicatie

Vroeger was een huisarts een man die je niet vaak zag, maar die aanspreekbaar was. Nu zijn huisartsen naar mij gevoel jonge vrouwen die in wisseldienst op zwangerschapsverlof zijn en die blijkbaar tot de enige bevolkingsgroep behoren die nog geen communicatiecursusje hebben gedaan maar die domweg draaien op protocollen. Een bezoekje: “Ik heb tien minuten tijd voor u”, “Wat denkt u er zelf van? en “Wat wilt u dat ik doe?” Ik ben werktuigbouwkundige, geen geneeskundige. Weet je wat? Ik vraag het dokter Google wel. Bij het vragen naar een herhalingsreceptje krijg ik zonder uitleg eerst van de apothekersassistente en later van de doktersassistente te horen dat ik het eerder voorgeschreven medicijn niet meer krijg. Daarom deze oefening in communicatie en media: Wil iemand van Hagenau even contact met mij opnemen via dolf.peeters@xs4all.nl? Bij voorbaat dank.

Dolf Peeters,
Dieren

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.