Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Hondenpoep en rattengif

Ik vind: Hondenpoep en rattengif

Bij het uitlaten van onze hond, met een paar verse poepzakjes aan zijn riem, valt op dat de hondenpoep overlast veel minder is geworden in onze buurt. Dat komt natuurlijk ook door de getroffen voorzieningen. Naar mijn idee komt de meeste restpoep van hondenuitlaters die hun viervoeters ’s avonds uitlaten. ‘Wat niet ziet, wat niet deert’. Maar blijkbaar is er iemand in een cirkel van de Eduard van Beinumlaan die de stand van zaken niet acceptabel vindt. Zo overleed er onlangs weer een kat aan rattengif. Nu is het strooien van gif voor honden en katten natuurlijk net zo dapper als het anoniem verraden van onderduikers in oorlogstijd. En je treft er de verkeerde doelgroep mee. De juiste aanpak voor dat laffe gedoe is om vergiftigde snacks in bomen te hangen waardoor alleen de baasjes er bij kunnen. Let wel: buiten bereik van kinderen houden. Mogelijk is het ook gewoon handig om geen dieren te willen vergiftigen. De situatie is immers al enorm verbeterd. Maar als je iemand zijn hondenpoep ziet achterlaten kun je hem/haar er natuurlijk op aanspreken. En het is verrassend om te zien hoe iemand reageert wanneer je hem/haar een verse drol in de hand drukt met de opmerking: “Ik geloof dat u die vergeten was”. Zeg wel altijd ‘u’. Dat is netter.

Dolf Peeters
Dieren

Lees ook

Succes voor jeugd Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Drie jeugdleden van het Rhedens Fanfare Corps zijn onlangs geslaagd voor hun theorie-examen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.