Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Bermenbeleid in Doesburg

Ik vind: Bermenbeleid in Doesburg

Wat was het genieten van de wilde bloemen en grassen onder langs de IJssel bij de Contre Escarpe. Puur natuur! Was, want inmiddels is de botte bijl gehanteerd en moesten de wilde bloemen het veld ruimen.
Ook met de bermen aan het eind van de IJsselkade bij de jachtloods is korte metten gemaakt. Waarom? Het staat haaks op de actie die Natuurmonumenten enige tijd geleden is gestart ‘Zet Nederland weer vol wilde bloemen’. Insecten en vogels verdwijnen namelijk in een verontrustend tempo uit ons landschap.
De Gemeente Doesburg doet het omgekeerde voor wat betreft het bermenbeleid. De binnenstad daarentegen heeft juist veel bloeiende bloembakken en -perken: compliment daarvoor! Op haar website roept Natuurmonumenten iedereen op om mee te doen. Je kunt een toolkit aanvragen en … ‘je kunt ook je gemeente vragen om meer plaats te maken voor bloemen’.
Omdat ik dit laatste, zowel verleden jaar als dit jaar, al heb gedaan en het omgekeerde is gebeurd, dit ingezonden stukje.

Erna Jansen
Doesburg

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.