Home / Brummen-Regiobode / Honderden oude foto’s op tentoonstelling HHIB

Honderden oude foto’s op tentoonstelling HHIB

HOENDERLOO – De werkgroep Historisch Hoenderloo In Beeld (HHIB) bestaat dit jaar alweer vijf jaar. Dat willen de zes leden vieren met iedereen die net als zij belangstelling heeft voor oud Hoenderloo. Ze stelden een mooie tentoonstelling samen.

De werkgroep toont op de expositie meer dan 1250 foto’s over de school in Hoenderloo, de inmiddels ter ziele gegane voetbalclub Beatrix en foto’s van allerlei families. De zes leden zijn 2,5 jaar bezig geweest om de foto’s te verzamelen en ook nog zo veel mogelijk namen bij de gezichten op de foto’s te krijgen. Ze zijn er trots op dat ze van bijvoorbeeld 100 oude schoolfoto’s bijna alle namen hebben kunnen vinden.
Dat heeft immens veel tijd gekost. Zo hebben ze 39 bijeenkomsten gehad, hebben ze er in totaal 390 vergaderuren in gestoken en dan nog de vele, vele individuele uren met gesprekken, met materiaal ophalen en het retourneren van de spullen. Men digitaliseert alle foto’s en inmiddels heeft HHIB een zeer grote historische Hoenderlose databank. De foto’s worden gescand, waar nodig verbeterd en uitgeprint op A5 of groter. Best ook een kostbare aangelegenheid bij de hoeveelheden die de groep heeft verwerkt en daarom is men ook genoodzaakt entree te vragen voor de tentoonstelling. Daarmee kunnen de vrijwilligers van de werkgroep dan wel weer verder om nog meer uniek materiaal veilig te stellen voor de toekomst en het te voorzien van nodige achtergrondinformatie. Nu zijn er nog mensen die dat kunnen geven en schitterende verhalen kunnen vertellen.

Op een bepaald moment heeft de HHIB dan wel gezegd genoeg te hebben voor deze tentoonstelling, maar het verzamelen van materiaal gaat gewoon door. Voor een volgende tentoonstelling heeft de groep ook alweer enkele honderden foto’s op de plank liggen. Deze tentoonstelling is alweer de vierde in vijf jaar en daaraan is te zien dat er meer dan voldoende materiaal is.
De eerste tentoonstelling van HHIB was in 2014 en dat was meteen een schot in de roos. Er kwamen heel veel bezoekers en iedereen was enorm enthousiast. In 2016 volgde de volgende zeer succesvolle tentoonstellingenreeks en later in dat jaar hing ’t Dorpshuus van Hoenderloo helemaal vol met Hoenderlose trouwfoto’s. HHIB heeft op een aantal avonden ook al een keer prachtige oude Hoenderlose films vertoond die ook zeer goed bezocht werden.

Deze nieuwe tentoonstelling is te zien in de grote zaal van ‘t Dorpshuus aan de Paalbergweg. De foto’s worden getoond op grote panelen, gemaakt door de leden van de werkgroep HHIB. De tentoonstelling is op zondag 28 juli, woensdag 31 juli, zondag 4 augustus, woensdag 7 augustus, woensdag 14 augustus en zondag 18 augustus. Op de zondagen is de tentoonstelling van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op de woensdagen van 16.00 tot 21.00 uur. De entree bedraagt 4 euro, inclusief kop koffie of thee. Hiervoor mogen bezoekers alle avonden naar binnen.

Foto: Rob Spelde

Foto: De mensen achter Historisch Hoenderloo: Janny Woensdregt, Ans Aartsen, Arend Jetten, Gerda Vink, Ronald Woensdregt en Wim van Mourik

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.