Home / Doesburg-Regiobode / Het verhaal achter het beeld bij St. Elisabeth

Het verhaal achter het beeld bij St. Elisabeth

DOESBURG – Vorige week deed Ina Timmer een oproepje in deze krant. Ze vroeg naar meer informatie over het beeldje voor St. Elisabeth in de Kloosterstraat. Hierop kwamen veel reacties binnen.

Daniël Ruyg, hoofd vastgoed bij zorgorganisatie Attent, heeft antwoord op Timmers vragen. Hij heeft haar verteld dat het beeld is gemaakt door Ronald Tolman. Het stelt een verliefde soldaat voor met een meisje genaamd Elisabeth. Dit naar aanleiding van de plek van St. Elisabeth naast het Arsenaal, wat verwijst naar de vroegere functie van Doesburg als garnizoensstad. De soldaten keken natuurlijk graag naar de Doesburgse jonge dames.
De sculpturen aan de gevel van St. Elisabeth zijn gemaakt door Hans ‘t Mannetje. De twee hoofden zijn geïnspireerd op de architect van het gebouw. “De witte steen met een groep mensen, links in de gevel, heeft de tekst ‘het is niet dan met mekaar’. Het stelt degenen voor die betrokken waren bij de realisatie van het nieuwe St. Elisabeth”, aldus Daniël Ruyg.
Naar aanleiding van de vraag van Ina Timmer wordt er binnenkort een plaatje bij het beeld geplaatst met de naam van het beeld en de maker. Ina Timmer verzorgt in samenwerking met de VVV rondleidingen langs de Doesburgse Beelden.

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.