Home / Nieuws / Hedda (11) uit Dieren één van de jongste loperes Nijmegse Vierdaagse

Hedda (11) uit Dieren één van de jongste loperes Nijmegse Vierdaagse

DIEREN – Hedda van Hout uit Dieren is met 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen. Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze dit jaar 12 jaar zijn of worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Hedda wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam, met een speciale missie. Door met een groep kinderen te lopen die ze tot voor kort niet kende, wil ze laten zien dat we met iedereen verbonden kunnen zijn. Zo laten de kinderen zien hoe eenvoudig en belangrijk het is om samen te leven in vriendschap en vrijheid. Hedda vertelt: “Het is hartstikke leuk om met zoveel kinderen de vierdaagse te lopen. Dat is toch gezelliger en vrolijker dan alleen met volwassenen. Ik heb al een paar keer meegedaan met activiteiten van het #Vteam en natuurlijk heb ik veel geoefend. De afgelopen maanden heb ik heel vaak gewandeld met mijn vader. Dat ging best goed. Ik kijk uit naar de Vierdaagse. Vooral de sfeer door alle wandelaars, de militairen en het publiek langs de kant lijkt me bijzonder.”
Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Hedda laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner”, aldus Rietveld. Het #Vteam maakt elke dag reportages, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid. De belevenissen van Hedda en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via www.vteam.tv en social media. Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.