Home / Brummen-Regiobode / Handtekeningenactie voor bibliotheek

Handtekeningenactie voor bibliotheek

BRUMMEN – De afgelopen weken hebben meer dan vierduizend mensen hun handtekening gezet onder een petitie van de bibliotheek Brummen | Voorst. Hiermee wilden zij aangeven dat zij tegen de bezuinigingen zijn die het college van de gemeente Brummen voorstelde in de Perspectiefnota voor de komende jaren. Niet alleen in de bibliotheek zijn de handtekeningen verzameld, ook online werd veel getekend en de negenjarige Serena Nijskens bracht samen met haar moeder al 600 handtekeningen naar wethouder Margriet Wartena. Donderdag overhandigde Mirjam Wijers, directeur van de Bibliotheek Brummen|Voorst, de overige handtekeningen aan de wethouder.
En wie weet hebben de handtekeningen wel succes gehad, want de gemeenteraad heeft donderdagavond besloten de geplande bezuinigingen van 100.000 euro op het bibliotheekwerk te schrappen. De gemeente gaat eerst met de bibliotheek in gesprek over mogelijke bezuinigingen binnen de organisatie.

Lees ook

Nieuwe sociaal werker in Loenen

LOENEN – Vanaf 1 januari is Ilona Boom werkzaam als sociaal werker in de dorpen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.