Home / Brummen-Regiobode / Groeninitiatief: samen doen in het groen

Groeninitiatief: samen doen in het groen

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn doet er alles aan om de natuur de ruimte te geven. Ze wil het groen in stand houden en verbeteren, maar voor meer en beter groen heeft de gemeente de hulp van de inwoners hard nodig. Daarom is er een nieuwe regeling: Het Groeninitiatief. Inwoners kunnen een stukje openbare ruimte in hun straat of buurt laten transformeren tot een kleine groene en bloeiende oase. Dit kan een kale groenstrook zijn, een stukje bestrating of tegen de gevel van een huis. De gemeente verwijdert de aanwezige bestrating, levert de planten en plaatst deze. De bewoners onderhouden het. Mensen kunnen, minimaal in een groepje van drie personen, hun idee indienen, maar ook inspiratie opdoen in het, door de gemeente samengestelde, Groenmenu. De drempel voor de toekenning is bewust heel laag gehouden, want Apeldoorn wil de openbare ruimte in de stad zoveel mogelijk vergroenen. Past het toch niet binnen de kaders, dan wordt in onderling overleg bekeken wat er wel mogelijk is.

www.apeldoorn.nl/groeninitiatief

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.