Home / Nieuws / Gemeentelijke onderscheiding voor Ap Lammers

Gemeentelijke onderscheiding voor Ap Lammers

DIEREN – Hij was een kwart eeuw betrokken bij de organisatie van het Open NK schaken in Dieren en ook jarenlang toernooidirecteur. Bij de start van de 51ste editie van het NK maakte Ap Lammers, want over hem gaat het, echter bekend dat hij stopt als voorzitter van het Open NK. Hij blijft nog wel in het bestuur om kennis over te dragen, maar bouwt zijn werkzaamheden daarna verder af.

Dat was voor de gemeente Rheden niet de enige reden om Lammers te eren met award De Rhedenaar – hij was en is op nog veel méér terreinen vrijwillig actief voor de gemeenschap – maar wel de aanleiding om de Dierenaar in het zonnetje te zetten. Dus sprak wethouder Marc Budel warme en waarderende woorden bij de opening van het internationale schaaktoernooi in Theothorne.

Lammers, ooit met het evenement in aanraking gekomen toen hij zelf nog wethouder was, toonde zich zichtbaar vereerd met de award. “Ik was in 1994 wethouder, met onder meer recreatie en toerisme in portefeuille. Het Open NK schaken was er al en ook werd in Rheden in die jaren het NK dammen gehouden. Dat laatste bestaat helaas niet meer, maar het Open NK wordt gelukkig nog steeds in Dieren gehouden.”

In zijn openingsspeech blikte Lammers terug op de voorbije 25 jaar en daarin passeerde ook de steeds terugkerende inspanning die nodig is om het budget rond te krijgen. “Maar het lukt telkens weer en hoewel het ook in de toekomst vechten zal blijven, denk ik wel dat het Open NK schaken nog jaren in Dieren gehouden zal kunnen worden.”

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.