Home / Rheden-Regiobode / Gemeente Rheden steunt SC Rheden financieel na storm

Gemeente Rheden steunt SC Rheden financieel na storm

RHEDEN – SC Rheden ontvangt van gemeente Rheden een bijdrage van 5000 euro voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren.

Het noodweer van 4 juni heeft grote schade aangericht aan het sportcomplex aan de IJsselsingel waar SC Rheden voetbalt. Zo werd het dak van de kleedkamers afgerukt, lagen het scorebord, goals en dug-outs verspreid over het hoofdveld en is een lichtmast naar beneden gekomen. Het college is van mening dat de oorzaak van de schade veroorzaakt is onder bijzondere omstandigheden en vindt het belangrijk dat inwoners de voetbalsport kunnen blijven beoefenen.

De club was ook al gestart met een crowdfundactie om het herstel van de schade te kunnen betalen. Het college vind het belangrijk dat SC Rheden haar maatschappelijke functie kan blijven vervullen. De opgelopen schade is volgend de gemeente veel groter dan die waar de vereniging redelijkerwijs rekening mee hoefde te houden, en waarvoor zij dus verzekerd was. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren.

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.