Home / Rheden-Regiobode / Gemeente Rheden hoopt doorstart kinderboerderij

Gemeente Rheden hoopt doorstart kinderboerderij

RHEDEN – Onlangs sloot kinderboerderij Rheden noodgedwongen de deuren. De stichting kwam er niet uit met de gemeente.

”We hebben altijd gehoopt en gedacht dat we er op een nette manier uit zouden komen, maar het is niet zo gelopen. Ik heb meerdere malen aangegeven: zeg me hoe jullie het willen, geef de maten door, dan doe ik het. Maar de gemeente wilde niet meedenken” liet Martin Heitink van Kinderboerderij Rheden weten.
De gemeente Rheden vindt het jammer dat de kinderboerderij haar deuren heeft gesloten. ”De kinderboerderij is een particulier initiatief en het is ook hun besluit om te stoppen. Natuurlijk vinden we het jammer dat de kinderboerderij sluit. Het is een mooie voorziening, zeker voor kinderen. Maar we vinden het niet de rol van de gemeente om een kinderboerderij in stand te houden. Maar daar waar we kunnen, willen we zeker mee denken. We hebben veel tijd en energie gestoken in de kinderboerderij om het een gezonde organisatie te laten zijn”, laat de gemeente Rheden in een reactie weten. Volgens Heitink werd er meerdere keren geld beloofd dat uiteindelijk nooit is uitgekeerd. Om dat geld was het de stichting niet te doen, maar ze hadden het graag gebruikt om de kinderboerderij nog een stukje mooier te maken voor de omgeving.

”We zijn al jaren in gesprek met het bestuur om dit goed te regelen. We hebben geld toegezegd, we denken mee en helpen bij het maken van plannen. Maar het is uiteindelijk een verantwoordelijkheid van het bestuur zelf dat er bijvoorbeeld een goede bouwaanvraag ligt met duidelijke plannen voor de toekomst. De gemeente kan deze niet voor het bestuur maken”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Na het vertrek van de dieren lijkt het doek definitief te zijn gevallen voor de kinderboerderij. De gemeente Rheden hoopt toch nog op een doorstart. ”We hebben nu nog geen plannen voor een nieuwe invulling. We hopen dat anderen het initiatief nemen om de kinderboerderij voort te zetten.”

Lees ook

Opknapbeurt Ericaplein uitgesteld

DIEREN – De gemeente Rheden schuift renovatie van het Ericaplein in Dieren op de lange …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.