Home / Rheden-Regiobode / Fluitisten studeren op Rhederoord

Fluitisten studeren op Rhederoord

DE STEEG – Vanaf zondag 21 juli strijken 27 jonge fluitisten neer op landgoed Rhederoord om een week zeer intensief fluit te studeren onder leiding van Emily Beynon (solofluitiste van het Concertgebouworkest), Wieke Karsten en Jeroen Bron. Tijdens deze intensieve studieweek worden 15 jonge Nederlandse fluitisten samengevoegd met 12 internationale jonge fluitprofessionals. Sarah van der Lijke uit De Steeg heeft in het voorjaar auditie gedaan en mag – waarschijnlijk als jongste deelnemer sinds de oprichting – hieraan meedoen.
Samen bereiden de jonge fluitisten en ervaren musici een concert voor, dat op zondag 27 juli wordt gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam. Opgevoerd wordt Luna’s Magic Flute van de Sloveense componist Pucihar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl.

De twaalfjarige Sarah en haar veertienjarige zus Merle, die de harp bespeelt, zijn op hun jonge leeftijd al grote namen in de muziek. Ze spelen beiden regelmatig op grote festivals en concoursen en komen regelmatig met mooie prijzen thuis. Daarbij blijft De Steeg hun thuisbasis. Zo is Sarah dit jaar gevraagd een voorwoord te schrijven voor het Sjors-boekje om daarmee andere kinderen in de gemeente te inspireren een muziekinstrument te gaan spelen. Dit boekje verschijnt na de zomervakantie.

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.