Home / Doesburg-Regiobode / Flink tekort op Bronckhorster begroting

Flink tekort op Bronckhorster begroting

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst krijgt dit jaar en de komende jaren minder geld van het Rijk. Daarmee loopt het tekort op de begroting van het lopende begrotingsjaar op tot ruim 2,6 miljoen.

De meicirculaire 2019 laat voor dit jaar en de komende jaren een korting op de uitkering van het Rijk zien, oplopend tot ruim 825.000 minder in 2023. De gemeente Bronckhorst ontvangt dus minder geld uit het gemeentefonds.
Bronckhorst krijgt wel, net als alle gemeenten in Nederland, extra geld voor jeugdzorg, vanwege grote structurele tekorten op dit gebied. Dit betekent voor Bronckhorst 560.000 euro extra in 2019 en 420.000 euro extra in 2020 en 2021. Of er ook daarna een extra uitkering is, is nog niet bekend.

Deze teruglopende inkomsten uit het gemeentefonds betekenen dat het tekort op de begroting van Bronckhorst voor dit jaar oploopt tot ruim 1,6 miljoen euro. De gemeente kondigt aan de effecten van dit tekort te gaan onderzoeken en kijkt of er voor dit jaar al andere keuzes gemaakt moeten worden op het gebied van uitgaven en inkomsten. De effecten voor de komende jaren worden verwerkt in de meerjarenbegroting 2020 – 2023 verwerkt.

Lees ook

Spreekuur SP Hulpdienst in Doesburg

DOESBURG – Mensen die vragen of problemen hebben met bijvoorbeeld verhuurder, werkgever of uitkeringsinstantie kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.