Home / Doesburg-Regiobode / Feestelijke opening tentoonstelling Oosters Licht

Feestelijke opening tentoonstelling Oosters Licht

DOESBURG – Oud Gedeputeerde Marijke van Haaren heeft afgelopen zaterdag 6 juli de tentoonstelling Oosters Licht van het Lalique Museum in Doesburg geopend. Ze verrichtte de openingshandeling in de Gasthuiskerk.

De tentoonstelling gaat over de invloed van Japan op de westerse kunst. De opening was feestelijk en burgemeester Loes van der Meijs en gedeputeerde Peter Drenth waren eveneens aanwezig. Zangeres Quirine Melssen zong liederen uit de periode van de art nouveau en tot slot een Japans lied dat zeer toepasselijk was gezien de inhoud van de tentoonstelling. Bewonderaars van de art nouveau periode zijn zich niet altijd bewust van het feit dat deze relatief korte periode in de geschiedenis veel invloeden vanuit Japan kent. De tentoonstelling in de historische Hanzestad Doesburg schenkt aandacht aan deze Oosterse beïnvloeding en toont werken van Japanse en Europese kunstenaars zodat de museumbezoeker de overeenkomsten in ogenschouw kan nemen.
Ook de nieuwe ruimte die onlangs door het museum aan de Gasthuisstraat 8 in gebruik is genomen is geheel gewijd aan de tijdelijke tentoonstelling, die te zien zal zijn tot 17 november aanstaande.

Lees ook

Ik vind: Bestemmingsplan Rotra en Ubbink

De reactie van de Stichting Fraterwaard in Regiobode week 2 over het bestemmingsplan Rotra en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.