Home / Doesburg-Regiobode / Expo ‘Gevangen in Lijn en Glas’

Expo ‘Gevangen in Lijn en Glas’

DOESBURG – Stichting De Raadskelder Doesburg houdt vanaf zondag 4 augustus haar derde tentoonstelling van 2019. De expositie “Gevangen in Lijn & Glas” laat internationale glaskunst zien van Mari Meszaros en bijzondere tekeningen van Antoine van den Berg uit Heteren.

Mari Meszaros is geboren in Hongarije en studeerde aan de Eötvös Lòrànd University in Boedapest. Zij verandert in haar werk levende mensen in objecten met behulp van gipsafrukken die hun persoonlijke dimesies bewaren en van glas, waarmee ze de kracht en breekbaarheid van mensen uitdrukt. Antoine van den Berg volgde een grafische opleiding en nam les bij Johan Paulus. Hij is als oprichter verbonden aan Atelier Creso in Velp en als docent werkzaam bij de Kreatieve Kring Westervoort. Antoine ziet schoonheid van diepte, vorm en kleur in alles wat zichtbaar is, maar het gaat om de expressie van gezichtsuitdrukkingen en houdingen van het lichaam. Hij wil meer laten zien en meer suggereren dan wat je objectief ziet.

De expositie “Gevangen in Lijn & Glas” in de Raadskelder te Doesburg laat internationale kunstvormen van allure zien. De toegang is gratis. De expositie is geopend tot en met 8 september 2019. Zondag 4 augustus van 15.00 tot 17.00 uur en daarna op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur in de Raadskelder te Doesburg, ingang Philippus Gastelaarsstraat 2.

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.