Home / Alle-Regiobode / Energiek optreden Vrouwenkoor Phoenix bij Intermezzo

Energiek optreden Vrouwenkoor Phoenix bij Intermezzo

DIEREN / BRUMMEN – Een interim-dirigent die net twee weken voor het koor staat, een lastige ‘zingzaal’ met laag plafond; Vrouwenkoor Phoenix uit Brummen is gelukkig niet voor één gat te vangen en sloeg zich er kranig doorheen tijdens het concert bij Verzorgingshuis Intermezzo in Dieren.

Het koor opende heel enthousiast met het lijflied Viva tutte le vezzose, een ode aan alle mooie vrouwen. De toon was gezet, de sfeer in de volle zaal zat er gelijk in.
Verder stond er een wat lichter repertoire van Phoenix op het programma met onder meer nummers als Hail holy queen, Down by the sally gardens, I dreamed a dream, Stranger in paradise maar ook de twee prachtige Jiddische liederen Hatikva en Al Tashlichèni.
Tussen de nummers door kwam het boekje ‘meezingers’ op de tafels, vol met oude Hollandse krakers. De bezoekers gingen er eens goed voor zitten en zongen met stralende ogen mee. De zangmiddag werd in stijl afgesloten met I feel the spirit en het koor nam het warme applaus en vele liefdevolle complimenten in ontvangst.
Het koor werd begeleid door pianist Tatiana Laryna en stond onder leiding van interim-dirigent Rob Kaptein. “Met veel plezier kijk ik terug naar ons eerste gezamenlijke optreden. Ik vond jullie enthousiasme en bevlogenheid heel goed. Hierdoor werd er met veel energie gezongen. Het zingen met lef mag nog wel wat extra aandacht krijgen”, aldus Kaptein, die met het koor veel werkt aan zangtechniek.

www.vrouwenkoorphoenix.nl

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.