Home / Nieuws / Ellecomse triatleet Judy van den Berg Nederlands Kampioen

Ellecomse triatleet Judy van den Berg Nederlands Kampioen

ELLECOM – Triatleet Judy van den Berg uit Ellecom is op zaterdag 29 juni in Zeewolde Nederlands Kampioen geworden op de triatlon over de Olympische afstand, in de categorie vrouwen 45. Zij deed dit in een tijd van 2.21.26, met een voorsprong van bijna drie minuten op de nummer twee. Van den Berg werd vierde Master Overall.
Vanwege het zeer warme weer werd er extra vroeg gestart en waren er extra drinkposten ingericht, zowel bij het lopen als bij het fietsen. De 1500 meter zwemmen werd vanwege het warme water afgelegd zonder swimsuit. De atleten moesten twee rondjes zwemmen door een ondiepe haven met veel waterplanten, wat een wat verzwarend effect had. De daaropvolgende 40 kilometer fietsen vond plaats in twee rondes. Er werd afgesloten met vier rondes hardlopen met een totale afstand van 10 kilometer. Judy van den Berg geeft aan een fijne wedstrijd te hebben gehad en blij te zijn met het resultaat.

Lees ook

Opknapbeurt Ericaplein uitgesteld

DIEREN – De gemeente Rheden schuift renovatie van het Ericaplein in Dieren op de lange …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.