Home / Doesburg-Regiobode / Eerste Giesbeekse thriathlon op Rhederlaag

Eerste Giesbeekse thriathlon op Rhederlaag

GIESBEEK – Op zondag 18 augustus wordt in Giesbeek de eerste Giesbeek A&D Totaal Triathlon gehouden. Iedereen kan meedoen, er zijn verschillende afstanden om aan deel te nemen.

De triathlon wordt georganiseerd dor Tony Askek, “Het is ons doel om Giesbeek, Rhederlaag en sport te promoten en mensen in beweging te brengen. Door lekker in de buitenlucht te trainen hopen we ziekte en obesitas te verminderen. De laatste jaren wint de triathlonsport steeds meer aan populariteit. In 2018 hebben we met de bootcampgroep al een kleine triathlon gehouden en dat smaakte naar meer.” De organisatie wordt hierbij geholpen door een grote groep vrijwilligers en sponsor A&D Totaal zorgt onder andere voor de veiligheid tijdens het evenement.”

De triathlon wordt gehouden op zondag 18 augustus bij de Giese Kop. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Voor de beginners is er de minitriathlon met met 250 meter zwemmen, 11,8 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen. Mensen die wat meer uitdaging zoeken kunnen de voor 500 meter zwemmen, 23,6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen kiezen. Ook is er een mogelijkheid om met meerdere mensen deel te nemen aan de estafette.
Een deel van het inschrijfgeld is bestemd voor het goede doel: onderzoek naar pulmonale hypertensie, een ongeneeslijke progressieve en dodelijke longaandoening die uiteindelijk hartfalen veroorzaakt.
De organisatie is nog wel op zoek naar vrijwilligers. Mensen die willen helpen kunnen zich aanmelden via tel. 0641532609 of via info@hart2hart.nl. Deelnemers aan de triathlon kunnen zich aanmelden via www.giesbeektriathlon.nl.

Lees ook

Katjes overleden bij woningbrand in Drempt

DREMPT – Maandagmiddag 25 januari om 13.35 uur werd de brandweer van Doesburg opgeroepen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.