Home / Doesburg-Regiobode / Een nieuw ‘hotel’ voor Doesburg

Een nieuw ‘hotel’ voor Doesburg

DOESBURG -Sinds afgelopen woensdag heeft Doesburg er een hotel bij. Dit is niet zomaar een hotel maar ‘Insectenhotel Henri Esselink’, vernoemd naar voormalig directeur van Woonservice IJsselland.

Willy Dieker, brein achter dit mooie initiatief, is vrijwilliger bij Buurtacademie Doesburg. Hij kwam met het idee om een insecthotel bij het terras van het gebouw te maken.
Hij heeft het hotel op de computer ontworpen en getekend. Hij is de wijde omgeving in gegaan, op zoek naar de juiste materialen zodat vele insecten de weg naar het hotel gaan vinden. Met dennenappels, riet, bamboe en hout is er volop keuze voor de insecten. Dag in, dag uit was Willy op de zolder aan het werk, want het moest niet zomaar een insectenhotel worden. Willy heeft het hotel verdeeld in vier vlakken die verwijzen naar de vier gebouwen op de Linie in Doesburg. Ieder ‘vak’ in het hotel heeft een uiting van de verschillende gebouwen, zo is er bijvoorbeeld een skatebord in verwerkt voor de verwijzing naar Jongerencentrum 0313 en zijn er dakpannen en bakstenen gebruikt bij het gedeelte wat verwijst naar Woonservice IJsselland.
Omdat het hotel op het terrein van Woonservice IJsseland zou komen te staan heeft er eerst een gesprek met Woonservice IJsselland plaatsgevonden. De medewerkers waren gelijk enthousiast en hebben materialen gesponsord.

Lees ook

Wie verdient de eerste Zevenaarse jeugdlintjes?

GEM.ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar is op zoek naar jongens en meisjes die een jeugdlintje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.