Home / Doesburg-Regiobode / Een halve eeuw bij Unitas

Een halve eeuw bij Unitas

DOESBURG – Coby Campschroer is op 1 juli precies 50 jaar lid van gymnastiekvereniging Unitas. Ze was toen ze begon tien jaar oud.

Coby is als turnster begonnen en heeft op een gegeven moment ook het assisteren opgepakt. Daar volgde ze een cursus voor. Rond haar 20ste ging ze zelfstandig lesgeven, nadat hier natuurlijk ook een licentie voor was behaald – en zo’n papiertje krijg je niet zomaar daar moet je wel het één en ander voor doen. Zes dagen in de week was ze in de weer, turnde zelf ook en zat in vele jury’s.
Naast het lesgeven is Coby altijd zelf door blijven sporten. Dit was een carrière van damesgymnastiek, naar aerobic en uiteindelijk is ze nu nog iedere week te vinden bij de step-aerobicgroep van Unitas. Coby heeft heel wat voetstappen staan in de zalen waar Unitas altijd vertegenwoordigd is geweest en nog steeds aanwezig is. Zij is niet alleen een lid dat haar 50 jarig jubileum heeft gehaald, maar ook zeer zeker een zeer grote toegevoegde waarde was voor het technisch kader. Niet veel mensen doen haar dat na, laat Unitas trots weten. “Nu nog steeds gaat ze trouw iedere woensdag stepje op stepje af. Ondanks vele blessures blijf ze doorgaan en laat zij zich niet zomaar aan de kant zetten. Ze heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen en naast het sporten op de woensdag weet zij haar lichaam wel in beweging te houden. Chapeau!”

Lees ook

Stormschade in Angerlo

ANGERLO – De brandweer van Giesbeek is donderdagochtend 21 januari druk geweest met het opruimen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.