Home / Brummen-Regiobode / Echtpaar Voskamp zestig jaar getrouwd

Echtpaar Voskamp zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Het echtpaar Voskamp – Radstake uit Eerbeek kreeg donderdag 4 juli bezoek van burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. De burgervader en zijn vrouw Graziella kwamen langs om het paar te feliciteren met hun diamanten bruiloft.

Toen het echtpaar Voskamp zestig jaar geleden in het huwelijk trad, was het schitterend weer. Het paar trouwde op het oude gemeentehuis in Brummen en genoot van een prachtige dag.
Meneer Voskamp (84) komt uit Tonden. “Van boerderij de Bluisterd, die kent iedereen. Mijn vader had maar liefst 500 kippen, 13 koeien en 80 varkens. Dat was heel wat voor die tijd”, vertelt hij trots. “Het was hard werken, maar het hoorde erbij.” Later ging meneer Voskamp aan de slag in de papierindustrie in Eerbeek. Eerst op de vrachtwagen, maar later bij Mayr Melnhof in de fabriek. “Ik wilde meer thuis zijn bij de kinderen. Ik reed internationaal en was veel te veel weg.” Het werk in de fabriek beviel goed en toen Voskamp vanwege zijn gezondheid eerder moest stoppen, zinde hem dat dan ook helemaal niet. “Ik heb altijd veel plezier gehad in mijn werk.”
Mevrouw Voskamp – Radstake (79) is geboren en getogen in Empe. “Ik woonde naast de school. Later ging ik in dienst bij mevrouw Van Hasselt. Als er visite kwam mocht ik in een zwart jurkje met een wit schortje voor het eten serveren”, vertelt ze. Later zorgde mevrouw Voskamp voor de kinderen, een zoon en twee dochters. Aan het huishouden had ze een dagtaak. “Als het lekker weer was stond ik ‘s ochtends vroeg op om de was te doen. Dan kookte ik de luiers uit en kon alles heerlijk in de zon en wind droog wapperen.”

De twee ontmoetten elkaar bij Spoorzicht in Empe, op de dansvloer. Na hun huwelijk woonden ze even in de Hoven, maar daar konden ze niet aarden en ze bouwden een huis aan de Kloosterstraat in Eerbeek. “Een heel fijne plek, we hebben daar altijd heel graag gewoond.” Toen in 1989 de wijk Werfakker klaar was, betrok het stel hier een woning. “Hier moesten wel wennen”, vertelt mevrouw Voskamp. “Het was hier zo stil in vergelijking met de Kloosterstraat. Maar nu hebben we het erg naar onze zin.”

Meneer Voskamp heeft jarenlang gebiljart in het Tjark Riks, mevrouw zingt al jaren bij Zanglust Empe. “Ik weet niet eens hoe lang ik er al bij ben.” Ze redden zich samen nog prima. Autorijden doet hij niet meer – “ik heb mijn kilometers op de vrachtwagen wel gemaakt” – maar meneer Voskamp doet de boodschappen op de scootmobiel. “Ik bel mijn vrouw als ik iets niet kan vinden.” Ze maken allebei wel graag gebruik van de computer. Zij doet graag spelletjes, maar hij zoekt er graag van alles op. “Zo leer je ook nog eens wat.”
Donderdag heeft het echtpaar hun huwelijksjubileum gevierd met een gezellige avond met de drie kinderen, hun zeven kleinkinderen en aanhang.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Erepenning Doesburg voor echtpaar Van Blokland

DOESBURG – Rokus en Marian van Blokland-Kuperus kregen woensdag 24 februari uit handen van burgemeester …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.