Home / Doesburg-Regiobode / Doorstart en nieuw muzikaal seizoen voor StiDoMu

Doorstart en nieuw muzikaal seizoen voor StiDoMu

DOESBURG – Het was een periode vol onzekerheden voor StiDoMu, waarbij zelfs werd overwogen de muzikale activiteiten af te bouwen. Toch heeft het bestuur onlangs besloten met nieuwe energie door te gaan met het organiseren van concerten in Doesburg.

De Stichting Doesburgse Muziekactiviteiten programmeert dit jaar het vijftigste seizoen met in de zomer orgelconcerten in de Martinikerk en tussen september en mei een bont palet aan muziek van hoog niveau in de Gasthuiskerk en Martinikerk. De organisatie ging eind vorig jaar een onzekere tijd tegemoet. Gelukkig heeft de stichting inmiddels een rooskleuriger kijk op de financiën en is een aantal nieuwe vrijwilligers aangetrokken, waardoor de organisatie door meer mensen gedragen wordt. Van het afbouwen van de activiteiten is dan ook geen enkele sprake meer. De jaarlijkse Passie-traditie, met dit voorjaar een uitvoering van de Mattheus Passie door het Luthers Bach Ensemble, kan in maart dan ook gewoon doorgaan. Wel wordt nog gezocht naar mogelijkheden om deze traditie ook in 2021 en jaren daarna door te kunnen zetten.

De Zomeravond Orgelbespelingen is een reeks van acht concerten op donderdagavonden tussen 18 juli en 5 september, waar organisten programma’s verzorgen op het beroemde Walcker-orgel van Martinikerk. Op zondag 15 september gaat vervolgens het concertseizoen 2019-2020 van start, met musici van divers pluimage. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Stichting Gasthuiskerkconcerten i.o., waar ook enkele concerten plaatsvinden.
Het feit dat er dankzij StiDoMu al vijftig jaar lang muziek van zeer hoog niveau klinkt in Doesburg wordt uitgebreid gevierd in het jubileumjaar. Er zijn grootse plannen, met onder meer een concert door het ensemble met wie het allemaal begon: het Oost-Nederland Kamerkoor. Meer informatie hierover volgt.

www.stidomu.nl

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.