Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg Binnenste Buiten staat bol van theater en muziek

Doesburg Binnenste Buiten staat bol van theater en muziek

DOESBURG – De stad Doesburg staat de komende week weer op zijn kop. Doesburg Binnenste Buiten betekent drie dagen lang straattheater, muziek en show. Daarnaast is er een grote braderie en het jaarlijkse standhoudersconcours.

Het evenement wordt donderdag 11 juli om 11.00 uur op de driesprong in het centrum geopend door burgemeester Loes van der Meijs. De komende drie dagen is er dagelijks een braderie met, naast de mooiste koopjes, een breed aanbod aan straattheater. Een groot aantal artiesten treedt op verschillende plekken in de stad op. Gedurende de dag zijn onder andere Rococo Marie, Nar en Harlekijn, de Pizza-bezorger, de Bankman en Zotte Antje te zien. Op donderdag en vrijdag zijn bovendien verschillende dweilorkesten te zien en horen in de Doesburgse binnenstad, waaronder ’t Goede Leven, de Onbekend Band en de fameuze Busband.
Vrijdag 12 juli is het standwerkersconcours. De beste standwerkers van Gelderland strijden om de kampioenstitel van onze provincie. De verkopers stellen hun kramen op in de Koepoortstraat en zullen hun best doen om de waren zo spectaculair mogelijk aan te prijzen.

Ook muziek maakt deel uit van het programma. Op donderdagavond is Het Foute Uur van Q-Music te vinden op het marktplein en op het podium bij De Waag opent Normaal tributeband De Hakviolen de avond. Bij café Du Midi speelt de Millennium Showband, een groep van vijf enthousiaste muzikanten die elk feest omtovert tot een waar festijn.
Vrijdagavond is Hier is later muziek te horen van 5th Wheel, dat het publiek meeneemt naar de jaren 60, 70 en 80. Op de markt is een DJ Event met Paul Elstak. Bij Du Midi is de muziek deze avond van Jetset Live. Deze groep staat garant voor een energie en interactieve show met een repertoire dat vette mash-ups en medleys bevat. Dat wordt een knallende show.
Op de derde en laatste dag van Doesburg Binnenste Buiten zorgen percussiebands met hun swingende Braziliaanse klanken voor een bijzondere en exotische sfeer. ‘s Avonds is het pleinfeest op de Markt. Er zijn dan optredens van onder andere Wolter Kroes. De klassieke afsluiting op het podium bij De Waag op zaterdag wordt gedaan door de enige echte Doesburgse rockband The Jibs met muziek uit de 60-er jaren.
Zaterdag Bij Du Midi is vanaf het eind van de middag muziek van DJ Daryl en zanger Bob Visser. Vanaf 20.00 uur speelt hier SoulXtension, een swingend collectief dat garant staat voor charme, ongepolijst topentertainment en meer.

www.doesburgbb.nl

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.