Home / Brummen-Regiobode / Directie-echtpaar Kasteel Engelenburg treedt terug

Directie-echtpaar Kasteel Engelenburg treedt terug

BRUMMEN – Na 14 jaar op succesvolle wijze de exploitatie van Kasteel Engelenburg in Brummen te hebben gevoerd, hebben Johan en Carin Agricola besloten om per 1 januari 2020 terug te treden als directie van Kasteel Engelenburg. Per 2020 komt de exploitatie weer in handen van Ton de Lange, de eigenaar van het onroerend goed.

De exploitatie van het bijzondere hotel, met golfbaan en conferentiefaciliteiten in Brummen, is sinds 2005 in handen van directie-echtpaar Johan en Carin Agricola. Onder hun leiding werd Kasteel Engelenburg onderdeel van het internationaal vermaarde Relais & Chateaux Hotels & Restaurants. Er werden diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd aan het hotel en de kamers. Daarnaast verwierf het restaurant vele onderscheidingen.

“Na veertien jaar Kasteel Engelenburg ontstond de behoefte om voor de komende zeven jaar nog een nieuw project te gaan ondernemen. Wat dat is, is nog onbekend, we zijn ons aan het oriënteren,” laat Johan Agricola weten. Hij geeft aan dat hij en zijn vrouw eerst zes maanden door Zuidelijk Afrika gaan trekken. Voordat de Agricola’s de exploitatie van Kasteel Engelenburg overnamen in 2005, stonden zij zeven jaar aan het roer van The Lord Charles Hotel in Zuid-Afrika. Daarvoor hadden ze zeven jaar de directie over Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. “In het verleden zijn we steeds gestopt op een hoogtepunt en met de diverse onderscheidingen die we het afgelopen jaar behaald hebben, is dit een mooi moment.” stelt Agricola.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.