Home / Doesburg-Regiobode / Derde open zaterdag St Joriskerk

Derde open zaterdag St Joriskerk

DREMPT – Op zaterdag 20 juli is derde open zaterdag in de St Joriskerk in Drempt. Deze zaterdag is er een tentoonstelling van schilderijen van Dineke Pelgrom te zien.

Schilderen is voor Dineke een van haar creatieve hobby’s waarin ze zichzelf helemaal kan uitleven. ”Het helpt me mijn hoofd leeg te maken van beslommeringen en geeft me weer energie. Soms werk ik heel klein en nauwkeurig op een paneeltje van 10 x 10 cm. Maar ik maak ook grote werken van 1 x 2 meter waarbij ik de verf spontaan en vlot op het doek zet en het plafond en de vloer niet worden gespaard’’, vertelt de Dremptse, die zich laat inspireren door mens en natuur. Het werk van Dineke Pelgrom bestaat uit verschillende materialen en technieken. Er zijn schilderijen van olieverf maar ook van acrylverf, mixed media, potlood en pasteltekeningen. De afbeeldingen die ze schildert, zijn soms realistisch en soms abstract of impressionistisch. Ook het kleurgebruik is divers, van heel kleurrijk tot sober. “Ik houd van verschillende stijlen en dat zie je terug in de expositie”, vat Dineke haar werk samen.
Bezoekers zijn tussen 11.00 en 17.00 uur welkom. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.