Home / Nieuws / DELS sluit verenigingsjaar af met Zomerborrel

DELS sluit verenigingsjaar af met Zomerborrel

DIEREN – Vorige week maandag 24 juni waren de leden van ondernemersvereniging DELS te gast op landgoed Middachten in De Steeg, een goede gelegenheid landgoed en lokaal bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen. En de omstandigheden waren daarvoor ideaal. Geweldig zomerweer, een indrukwekkend fraaie locatie, een goed geoutilleerde Oranjerie en een heerlijke bbq van DELS-lid Keurslager Gert-Jan van der Horst.

De afsluiting van het verenigingsseizoen voor het zomerreces, is een goed moment om terug te blikken op de activiteiten van DELS in de voorbije tijd. Mick Stomp, al negen jaar secretaris van DELS, kijkt tevreden naar die periode. “Het behartigen van belangen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, dat is wat we feitelijk doen”, legt ze uit. “Eén van de speerpunten is nog steeds het werken aan een protocol voor lokale aanbesteding door de gemeente. Wij vinden namelijk dat de gemeente Rheden meer zou moeten kijken naar lokale producten en diensten bij aanbestedingen. En dan bedoelen we niet dat gemeenschapsgeld over de balk moet worden gesmeten door duurder in te kopen. Wat wij willen is dat lokale ondernemers – en dat zijn alle leden van DELS – in ieder geval de káns krijgen te leveren aan de gemeente.”

De leden – momenteel zo’n 130 – kunnen bij DELS dus rekenen op behartiging van hun belangen. “Maar we behartigen geen individuele belangen. Louter het algemeen belang van het midden- en kleinbedrijf”, aldus Mick Stomp.
En die belangenbehartiging is van belang. Dat toonde ook de voorbije jaren aan, toen het dorp Dieren flink op z’n kop stond (en nog deels staat) vanwege het Traverse-project. “Dat kon allemaal niet gebeuren zonder overlast en helaas ook omzetderving voor ondernemers”, legt Stomp uit, “maar we hadden goed contact met de projectorganisatie en werden steeds zo vroeg mogelijk op de hoogste gesteld van werkzaamheden, afsluitingen en verdere overlast. Dat communiceerden we vervolgens tijdens onze wekelijkse vrijdag-nieuwsbrief. Daarin worden niet alleen dit soort zaken aan de leden gemeld, maar worden ook andere voor hen interessante links uit andere nieuwsbrieven en media gedeeld. Ook wordt die wekelijkse digitale nieuwsbrief gebruikt voor verenigingsmededelingen en inschrijvingen voor bijeenkomsten van DELS.”

Naast de belangenbehartiging staan de onderlinge contacten hoog op de agenda. Netwerken. “Daar komen de leden ook voor. Ervaringen uitwisselen, soms onderling zaken doen. Gezelligheid. De partners van leden zijn ook welkom bij DELS, al komen die minder massaal mee als we een avond met een belastingspecialist organiseren”, voegt ze er met een lach aan toe. Maar eigenlijk heeft elke avond wel een thema, een inleiding, voorafgaand aan de afsluitende netwerkborrel. DELS is meer dan ondernemers-gezelligheidsclubje. “We proberen zo’n zes activiteiten per jaar te organiseren. We zijn dit jaar bijvoorbeeld bij de Technische Unie geweest in het kader van ‘0 op de meter’, we hadden een avond met een fiscalist, een wildproeverij in restaurant De Admiraal, een rondleiding in het Gelredome, een avond over het klimaat met spreker Reinier van de Berg. Een gevarieerd programma.”

DELS kent ook een eigen liefdadigheidsfonds. Jaarlijks is 2000 euro beschikbaar voor zaken die voor de bevolking van de DELS-dorpen (Dieren, Ellecom, Laag-Soeren, Spankeren) van belang zijn. Er werd in het verleden onder meer meebetaald aan een duo-scootmobiel, aan de opknapbeurt van het carillon op het Callunaplein, de kostuums voor de Sinterklaas-intocht, de route-aanduidingen voor de Dieren met Dieren-wandeling of een bijdrage aan het callisthenics park in Spankeren. “Met dat fonds willen we iets terugdoen voor de inwoners van de dorpen”, aldus Stomp.
Foto: Wencel Maresch

www.dels.nl

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.