Home / Nieuws / De stoomtrein rijdt weer

De stoomtrein rijdt weer

REGIO – De stoomlocomotieven van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij rijden vanaf zondag 14 juli weer over de Veluwe van Apeldoorn naar Dieren en weer terug. Elke dag, behalve zaterdag, brengen de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging.

Ook deze zomer biedt de VSM als extra een dagvullend arrangement: de Veluwe IJssel Boemel. Deze dagtocht combineert de stoomtreinrit over de Koningslijn met een vaartocht per luxe salonboot over de kronkelende IJssel naar de historische Hanzestad Zutphen. Als beginpunt en eindpunt kan gekozen worden voor Zutphen, Apeldoorn of Beekbergen. De Veluwe-IJssel-Boemel vaart iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 16 juli tot en met 29 augustus. De rijdagen en vertrektijden staan op www.stoomtrein.org onder arrangement Veluwe IJssel Boemel.
Kaartjes zijn te koop in het station Beekbergen, in de trein bij de conducteur, aan boord van de salonboot en op de website.

Elke zondag, maandag en vrijdag van 14 juli tot en met 1 september hebben de treinreizigers de mogelijkheid om een historische stoomdepot te bezoeken. Iedere zondag kan een lunch in de trein geboekt worden en iedere vrijdag tussen 19 juli en 30 augustus een pannenkoekenmaaltijd.

www.stoomtrein.org

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.