Home / Doesburg-Regiobode / Culturele Zondag Doesburg

Culturele Zondag Doesburg

DOESBURG – Zondag 7 juli is het weer tijd voor de maandelijks culturele route langs musea, werkplaatsen en galerieën in Doesburg. Tijdens deze Culturele Zondag kunnen bezoekers tussen 12.00 en 18.00 uur werken bewonderen in meer dan 25 galerieën en musea.

Sinds kort is er een nieuw atelier aan de Koepoortstraat 17. Het atelier is zowel een werkplaats als een galerie. Hier geeft Alexander zijn ideeën beeldend vorm, met het accent op fotografie en druktechnieken (foto). Daarnaast geeft hij verschillende workshops individueel en aan kleine groepen: schilderen en collages maken, eenvoudige druktechnieken, begeleiding fotografie. Er is eigen werk en van andere fotografen en kunstenaars te koop. Naast fotografie en grafiek is er ook ruimtelijk werk en andere kunstvormen. Kijk voor meer informatie op www.atelieralexander.nl

Joanne Luijmes is momenteel te gast als ‘artist in residence’ bij galerie de Timmi. Deze maand werkt zij aan het thema kleur van de tijd. Zij gaat deze werkperiode afsluiten met een tentoonstelling van haar werk tijdens de Culturele Zondag.

In het Lalique Museum start zondag de tentoonstelling Oosters Licht, de invloed van Japan op de Westerse kunst. Bewonderaars van art nouveau zijn zich niet altijd bewust van het feit dat deze relatief korte periode in de geschiedenis veel invloeden vanuit Japan kent. De tentoonstelling schenkt aandacht aan deze Oosterse beïnvloeding en toont werken van Japanse en Europese kunstenaars om overeenkomsten te laten zien.
Binnen het oeuvre van deze tentoonstelling zal werk van de volgende kunstenaars te zien zijn: Lalique, Mucha, Gallé, Daum, Knox, Van de Velde, Majorelle, Macintosh, Maison Vever, Fouquet, Gautrait en vele anderen.

Museum De Roode Toren toont de expositie Hessenwegen en Kiepkerels in de Achterhoek, over het historisch handelsverkeer naar en via Doesburg na de Hanzetijd. Doesburg kende in de 15e en 16e eeuw een belangrijke bloeitijd als lid van het invloedrijke internationale Hanzeverbond. Ook na deze periode werd het handelsverkeer in de Achterhoek richting Doesburg voortgezet door onder andere voerlieden uit Duitsland. Zij trokken met hun zwaar beladen Hessenkarren met handelswaar over de bekende Hessenwegen in onze omgeving. Men ging onder meer via Doesburg over de Veluwe naar diverse andere bestemmingen in ons land. Op de expositie worden verschillende aspecten van het Hessenverkeer getoond, zoals de Hessenkarren en -wagens, bespanning, laadvermogen, spoorbreedte en natuurlijk de Hessenvoerman.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 7 juli eventueel gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Kerstboominzameling in gemeente Brockhorst anders dan normaal

DREMPT – De kerstboominzameling in de gemeente Bronckhorst zag er dit jaar wat anders uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.