Home / Brummen-Regiobode / Crowdfundingsactie voor streetart op viaduct N348

Crowdfundingsactie voor streetart op viaduct N348

BRUMMEN – Enige tijd geleden ontstond bij Chris Frencken het idee om wat te doen aan de aanrijroute naar Brummen en dan vooral het in het oog springende grijze viaduct. De Dorpsraad van Brummen omarmde het ideel. Om dit project te financieren is een crowdfundingsactie gestart.

Streetart-kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesbrg maakte een ontwerp, dat zij op 19 juni toelichtte tijdens een vergadering van de Dorpsraad. Het ontwerp is geïnspireerd op een gedicht van dorpsdichter Elly van Agtmaal en laat voor Brummen herkenbare zaken zien, zoals een oude auto, het vogelschieten, luchtballonnen en een fietsende scholier. Dit ontwerp moet op de linkerflank van het viaduct komen. Op de rechterflank moet het gedicht van de dorpsdichter komen. Er zijn acht pilaren uitgekozen om afdrukken en/of ontwerpen op te maken.

Er is al een bedrag bij elkaar gebracht door bedrijven, ondernemers en burgers, maar voor de voorbewerking en anti-graffiti annex slijtlaag is nog een behoorlijk bedrag nodig. Om dit bij elkaar te krijgen is een crowdfundingsactie gestart. Mensen die willen bijdragen kunnen een geldbedrag storten. Ook is het mogelijk om een afbeelding anoniem of met naamsvermelding te adopteren.
Er is in totaal een bedrag van 4500 euro nodig. De schoonmaak van de muren kost 1500 euro en het materiaal 1000 euro. Ook is het de bedoeling om een anti-graffiti-laag aan te brengen, de kosten hiervan bedragen 2000 euro. Op dit moment is er 866 euro binnen. Vanaf half augustus is het ook mogelijk om statiegeldflessen in te leveren bij Jumbo en dit bedrag te doneren aan het kunstproject.

voorjebuurt.nl/nl/projects/kunstprojectviaduct

Lees ook

Gemeentesecretaris Marcel Klos vertrekt uit Brummen

GEM. BRUMMEN – Marcel Klos, gemeentesecretaris en algemeen directeur, verlaat eind deze maand de gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.