Home / Brummen-Regiobode / Crowdfunding voor zonnepark Doonweg Eerbeek

Crowdfunding voor zonnepark Doonweg Eerbeek

EERBEEK – BrummenEnergie ontwikkelt een zonnepark aan de Doonweg in Eerbeek. Inwoners van de gemeente Brummen kunnen mee-investeren in dit project.

Het zonnepark wordt ontwikkeld op de voormalige stortplaats van de papierfabrieken aan de Doonweg. Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie verwacht eind 2020 te kunnen beginnen met de bouw en installatie van ruim 15.500 zonnepanelen. Hiermee krijgt deze plek een nieuwe functie en produceert BrummenEnergie stroom in eigen gemeente. Inwoners van de gemeente Brummen krijgen hiermee de kans 100 procent duurzame stroom af te nemen uit de eigen regio.

Iedere inwoner van de gemeente kan mee-investeren in dit project. Dit kan vanaf 250 tot 5000 euro. Hier zijn geen kosten aan verbonden en volgens BrummenEnergie is het risico laag: “De omgevingsvergunning is onherroepelijk afgegeven door de Provincie Gelderland, de SDE-subsidie is toegekend en de netwerkcapaciteit is geregeld.” Het rendement bedraagt 4,5 procent per jaar. Meer informatie over inschrijving is te vinden op www.brummenenergie.nl/investeren.

BrummenEnergie is een energiecoöperatie die zelf in haar eigen regio stroom op wil wekken en leveren. BrummenEnergie gelooft in eigen kracht. Zo worden huishoudens minder afhankelijk van grote energiebedrijven, met aandeelhouders die veelal uit het buitenland komen. BrummenEnergie heeft geen winstoogmerk: de winst die gemaakt wordt steekt de coöperatie in lokale projecten die de Brummense gemeenschap ten goede komen.

Lees ook

Eerbeekse brengt gedichtenbundel uit

EERBEEK – 2020, waarin tijden van corona crisis, de wereld op de kop staat, contactberoepen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.