Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Visgilde Dieren tijdens 58e Nationale Haringpartij

Business & Shopping: Visgilde Dieren tijdens 58e Nationale Haringpartij

DIEREN – Visgilde Dieren heeft onze regio vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd tijdens de 58e Nationale Haringpartij. Deze werd woensdag 19 juni gehouden op Kasteel De Haar in Haarzuilens.

Zeven uitverkoren visdetaillisten toonden de fijne kneepjes van het vak tijdens de 58e Nationale Haringpartij. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de nieuwe haring voor zo’n 750 topgasten te bereiden en te presenteren. Terwijl de onweersbuien dreigend over de kasteeltuin trokken, streden de visdetaillisten onvermoeibaar om de mooiste haringpresentatie en uitstraling van hun kraam. Visgilde Dieren was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Janny van der Heijden (culinair publiciste en presentatrice), jurylid Souad El Markhous (directeur Aannemersbedrijf De Combi Amsterdam en winnares van de EZVN Award 2018) en jurylid Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens). Onder de haringhappende gasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Visgilde Dieren heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. De haringkraam was aangekleed met witte rozen en canvasdoeken met prachtige natuurfoto’s van het wild op de Veluwe. En ook de haring zelf werd op creatieve wijze gepresenteerd. Onder andere in de vorm van een sushi haring bowl met sesamwoksaus en verse groenten, die voor een glimlach op het gezicht van de vele gasten zorgde.

Lees ook

Onderzoek UvA en Natuurmonumenten naar effect van droogte op natuur

REGIO – De Universiteit van Amsterdam en Natuurmonumenten doen de komende jaren samen onderzoek naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.