Home / Brummen-Regiobode / Budget voor toeristisch informatiepunt Eerbeek

Budget voor toeristisch informatiepunt Eerbeek

EERBEEK – De gemeente Brummen en het VeluweTeam stellen samen 15.000 euro beschikbaar om het oude stationsgebouw in Eerbeek om te vormen tot een toeristisch informatiepunt. Dit moet nog deze zomer gebeuren.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in het stationsgebied. De spoorwegovergang is opnieuw geasfalteerd en oude treinstellen zijn vervangen door gerestaureerde wagons. Aan de wand van het stationsgebouw hangen displayborden met informatie over de VSM en over activiteiten en evenementen in Eerbeek en omgeving. Op het perron en bij de spoorbomen staan bloembakken en het groen is aangepakt. Het toilet bij het stationsgebouw krijgt een opknapbeurt en wordt binnenkort openbaar toegankelijk. Ogenschijnlijk kleine aanpassingen, maar met een groot positief effect.
Deze verbeteringen zijn niet onopgemerkt gebleven. Het VeluweTeam, dat zorgdraagt voor de uitvoering van de provinciale Veluweagenda, is erg enthousiast over de aanpassingen. Het stationsgebied past uitstekend in de gebiedsopgave Industriële Veluwe. Op langere termijn kan het zich misschien zelfs ontwikkelen tot transferium voor de Veluwe.
Net als het VeluweTeam is ook de gemeente Brummen zeer positief over de inzet van alle betrokken partijen, de VSM, Koller Installatietechniek, Welkoop, Stichting Visit Brummen – Eerbeek en de OVE. “De energie waarmee deze partijen elkaar vinden en hun plannen samen vormgeven, maakt enthousiast!”, aldus de gemeente. Daarom heeft het VeluweTeam 10.000 euro en de gemeente Brummen 5.000 euro beschikbaar gesteld. Met dit geld kan nog deze zomer een informatiepunt worden ingericht. Daarnaast start een verkenning naar de verdere ontwikkeling van dit toeristisch informatiepunt in de toekomst.

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.