Home / Brummen-Regiobode / Broekse Kermis krijgt doorstart

Broekse Kermis krijgt doorstart

BROEK – De Broekse Kermis bij de Vroolijke Frans in Broek krijgt een doorstart. Vorig jaar werd de ‘laatste’ editie gevierd, maar toch zal deze anderhalve eeuw oude traditie dit jaar weer plaatsvinden.

Deze nieuwe editie is twee dagen lang. Op zaterdag 7 september is er een feest met dansavond en op zondag 8 september met nieuwe activiteiten zoals ‘vogelschieten op de Kloek van Broek’ en een vijfkamp.
De traditionele Broekse kermis was vooral gericht op kinderen. In 2018 werd dit feest voor de 147ste keer gehouden, maar dit zou de laatste keer zijn. Er woonden niet genoeg kinderen meer in het buurtschap. Gelukkig kon een enthousiaste groep buurtbewoners het einde van het evenement voorkomen en werd de traditie voortgezet. Dankzij hen komt een 148e jaar bij. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om dit eeuwenoude festijn uit te laten sterven, dus staken het in een nieuw jasje.
et evenement zal nu twee dagen duren en is in de nieuwe vorm vooral gericht op volwassenen. Natuurlijk is er op de zondag ook aandacht voor de kleintjes. Op zondag 8 september is er vogelschieten en een vijfkamp. Bij het vogelschieten wordt geschoten op de ‘Kloek van Broek’, dit begint om 11.00 uur. Hiervoor geldt een open inschrijving . Vanaf 13.00 uur is er een vijfkamp met onder andere ‘broek hangen’. Teams van 6 personen, waarvan minimaal één deelnemer een sterke band met Broek heeft, strijden daar om de ‘Vroolijke Broek Bokaal’. Inschrijven voor het vogelschieten en de vijfkamp kan vanaf nu via de mail broeksekermis@gmail.com of bij Koffie&Tijd in Brummen en natuurlijk bij de Vroolijke Frans.

Lees ook

Loenenaren kunnen meepraten over zonneparken

LOENEN – Er heeft zich in Loenen een ontwikkelaar van zonneparken gemeld. Solar Century heeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.