Home / Rheden-Regiobode / Borden voor behoud laanbomen Middachterallee

Borden voor behoud laanbomen Middachterallee

GEM.RHEDEN – Voor het behoud van de beukenlaan aan de Middachterallee, tussen De Steeg en Ellecom, is het belangrijk dat er niet tussen de bomenrij gelopen of gereden wordt. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen. Begin deze week zijn er borden geplaatst die voetgangers en ruiters er op wijzen dat zij gebruik moeten maken van de verharde weg en het fietspad. Zij kunnen ook gebruik maken van de berm aan de buitenkant van de fietspaden. Naast de borden bij de dubbele bomenrijen aan beide kanten van de weg, plaatst de gemeente ook enkele obstakels om de doorgang te bemoeilijken. Verder worden er flyers uitgedeeld bij de maneges in de buurt om ruiters hierop te wijzen. Deze maatregelen zijn nodig om langer te kunnen genieten van deze mooie karakteristieke beukenlaan.

De beuken in de Middachterallee hebben het de afgelopen decennia moeilijk gehad. Vooral de bodem is erg gevoelig en uit onderzoek blijkt dat de bodem erg verdicht is. Dit komt vooral door de paarden met of zonder rijtuig. Historisch onderzoek laat zien dat dit vroeger ook al zo was. Daarom zijn er in 1765 tussen de bomenrijen extra bomen geplant om te voorkomen dat er met paard en wagen werd gereden. Om de laan gezond te houden, is het belangrijk dat de grond tussen de bodem met rust wordt gelaten.

Lees ook

Opknapbeurt Ericaplein uitgesteld

DIEREN – De gemeente Rheden schuift renovatie van het Ericaplein in Dieren op de lange …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.