Home / Brummen-Regiobode / Bonhoeffer-diensten in Brummense kerk

Bonhoeffer-diensten in Brummense kerk

BRUMMEN – In de Oude Kerk in Brummen worden op zondagen 7, 14, 21 en 28 juli vieringen gehouden die in het teken staan van Dietrich Bonhoeffer. Verschillende aspecten van deze Duitse theoloog komen aan bod.

Dietrich Bonhoeffer was een Duitse theoloog die betrokken raakte bij het verzet en de aanslag op Hitler. Hij werd gevangen genomen en op 9 april, vlak voor het einde van de oorlog, geëxecuteerd in kamp Flossenbürg. Tijdens zijn jaren in de gevangenis schreef Boenhoeffer indrukwekkende brieven aan familie, vrienden en zijn verloofde. De brieven en ook de gedichten die hij schreef, werden als boek uitgegeven en maakten diepe indruk bij mensen over de hele wereld. De Roos van Culemborg, een stichting die in 2015 is opgericht om beeldende kunst, muziek en literatuur te stimuleren in de driehoek van kerk, cultuur en samenleving, heeft een boekje uitgegeven: Bonhoeffer 75. 30.000 boekjes zijn verspreid. Voor velen is het een eerste kennismaking met zijn teksten, gedichten en liederen. Twee dichters geven daarbij een eigentijdse bewerking en het geheel wordt geïllustreerd met schilderijen.

Tijdens de vieringen in de Oude Kerk in Brummen op 7,14,21 en 28 juli wordt aandacht gegeven aan Bonhoeffer en zullen predikanten Jan Ek en John Breukelaar verschillende aspecten van Bonhoeffer centraal stellen. De schilderijen, een reeks van dertien kunstwerken gemaakt door Jeltje Hoogenkamp, zullen in de maand juli te bezichtigen zijn na afloop van de zondagse vieringen. De diensten beginnen om 10.00 uur. Na de diensten in juli is er de bezichtiging, koffie of thee en gelegenheid na te praten.
Na deze expositie worden er speciale vieringen georganiseerd naar 75 jaar bevrijding in 2020. Deze zijn ook voor iedereen toegankelijk.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.