Home / Brummen-Regiobode / Bijzonder jubileumconcert muziekvereniging Klarenbeek

Bijzonder jubileumconcert muziekvereniging Klarenbeek

APELDOORN – Na maanden van intensieve voorbereiding stond muziekvereniging Klarenbeek eind juni op het podium van Orpheus in Apeldoorn voor 700 man klaar om het grote concert ter ere van haar 111e verjaardag aan te vangen.

Plotseling doofde het zaallicht, van achter het gordijn klonk de omfloerste klank van euphoniums, waarna de gordijnen openden en het prachtig uitgelichte harmonieorkest zichtbaar werd. Het concert werd meteen spetterend geopend met ‘The eye of the tiger’ van Survivor. Sopraan Alette van de Brul schitterde in de westernklassieker ‘Once upon a time in the West’. Gastsolist Charly Luske zong eerst met het orkest en vervolgens met zijn eigen begeleidingscombo ‘Have a little faith in me’ van John Hiatt.

Het harmonieorkest vervolgde het concert met misschien wel het mooiste stuk van de avond: ‘Danzón no.2’ van Arturo Márquez. Dansgroep Danzo uit Deventer verzorgde een intermezzo. Het laatste blokje voor de pauze bracht een grappige bewerking van ‘When I’m sixty four’. Daarna een indrukwekkende uitvoering van het bekende ‘Sorry’ van Kyteman door solo-bugelist Lauran Neerincx.

Het Kinderkoor van de muziekvereniging zong volop mee met ‘Another brick in the wall’, samen met Charly Luske en het grote orkest: ‘We don’t need no education!’ Na de pauze bestond het concert verder uit een mooie afwisseling van bekende songs uit de geschiedenis van de popmuziek, met Prince (Kiss), George Michael (Careless whisper) en Bruno Mars (Uptown Funk).
Samen met DJ Mees bracht het orkest een bewerking van Avicci’s ‘Wake me up’. Het ovationele eindapplaus was oorverdovend en hartverwarmend. Wat zeker niet onvermeld mag blijven, is dat de muzikale leiding van deze productie in handen was van de jonge dirigente Inge Lage Venterink.

Lees ook

IJspret aan de Doesburgse dijk

Deze week een plaatje van een beeld dat we bijna niet meer kennen: ijspret. Schaatsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.