Home / Doesburg-Regiobode / ‘Bewoners Doesburg wachten op herinrichting binnenstad’

‘Bewoners Doesburg wachten op herinrichting binnenstad’

DOESBURG – De wijkraad Binnenstad heeft met een uitstekende opkomst in De Waag een openbare vergadering gehouden. Doel van de avond was om de bewoners de gelegenheid te geven om hun wensen en ideeën te uiten die de leefbaarheid in de binnenstad zouden kunnen vergroten. Gastspreker was wethouder Bollen.

De leden van de wijkraad gaven eerst een korte terugblik op wat er in de afgelopen jaren is bereikt. Ook nu weer bleven er punten hardnekkig staan die volgens de wijkraad nog opgelost moeten worden, zoals de slechte handhaving van snelheid en bereikbaarheid voor mensen met een beperking. Wethouder Bollen gaf aan dat veel van deze punten te maken hebben met de op handen zijnde herinrichting van de binnenstad en de Kloostertuin. Hij kon melden dat deze grote ingreep hoog op de prioriteitenlijst staat. Het college zal hierover op korte termijn een dialoog aangaan met de gemeenteraad en hij sprak de verwachting uit dat men in oktober/november van dit jaar met nader nieuws naar buiten zal kunnen treden. Op dit moment is de gemeente bezig met metingen met betrekking tot een verkeerscirculatieplan met mogelijk betere verkeersremmende maatregelen.

Ook het onderwerp van de toenemende eenzaamheid kwam aan de orde. De wethouder refereerde aan de uitgegeven folder, waarin een redelijk groot aantal activiteiten is opgenomen. Men moet wel zelf willen natuurlijk.
Ook de voortgang van de aanleg van nieuwe rioleringen werd behandeld, alsook doelstellingen rond duurzaamheid, CO2-uitstoot en energiebesparing en afvalbeleid. Bewoners stelden vragen over onder anderen de beschikbaarheid van AED’s en speeltuin-ideeën voor de binnenstad. Ook kwam de vraag of er niet eens een rem moet komen op het aantrekken van nog meer toerisme en evenementen in de binnenstad.
Na de pauze vroeg bestuurslid Dirk te Loo het woord en hij zette Liesbeth Bok terecht in het zonnetje. Haar termijn van vier jaar als voorzitter zit erop en zij vindt het tijd het stokje over te dragen. Lid Henny Slokker is bereid gevonden de voorzittershamer van Liesbeth over te nemen.
Tevens werd de aanwezigen medegedeeld dat versterking van het bestuur van de wijkraad welkom is. De wijkraad heeft sinds deze maand ook een geheel nieuwe website www.wrbinnenstaddoesburg.nl.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.