Home / Doesburg-Regiobode / Beperkt verlies voor Doesburg

Beperkt verlies voor Doesburg

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft over het jaar 2018 een verlies van 54.000 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die vorige week donderdag werd behandeld tijdens de raadscommissie Financiën.

De gemeente spreekt van een ‘beperkt verlies’: “De jaarrekening laat een positievere uitkomst zien dan geraamd. Door een aantal meevallers komt deze uit op een verlies van 54.000 euro. Het beperkte verlies is te danken aan meevallers op de volgende gebieden: voordeel op civieltechnische werken, groot onderhoud van wegen, leges omgevingsvergunning en personele wachtgelden.”
Voor volgend jaar zijn er wel de nodige uitdagingen binnen het sociaal domein, zo laat de gemeente weten. “Maar ook op het onderhoud van gemeentelijke gebouwen en wegen. Dit is terug te zien in de beleidsarme kadernota. Deze gaat in het najaar met de voltallige plannen voor de komende jaren naar de gemeenteraad. Het is aan de raad om hierover te besluiten.”
Wethouder Birgit van Veldhuizen is zeer tevreden: “Met gepaste trots presenteer ik de jaarcijfers 2018. Hoewel ook de gemeente Doesburg te maken heeft gehad met een forse stijging van kosten in de jeugdzorg, hebben we veel van die kosten toch op kunnen vangen in de diverse programma’s. Waardoor we, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, slechts een beperkt negatief resultaat hebben behaald.”
Het beperkte negatieve resultaat biedt aan Doesburg volop uitdagingen voor de toekomst. Zo ging het in 2018 financieel minder goed in onder andere de jeugdzorg, rondom de kapitaalgoederen en de beheersplannen voor onderhoudsvoorzieningen. De uitdagingen voor de toekomst liggen dan ook vooral rondom de Open einde regelingen Sociaal Domein, de rehabilitatie van wegen, de beheersplannen kapitaalgoederen en overig nieuw beleid en ombuigingen.

Lees ook

Narcissen van Unitas

DOESBURG – De narcissenactie van gymnastiekvereniging Unitas in Doesburg ziet er dit jaar anders uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.