Home / Doesburg-Regiobode / Bekijk Doesburg eens op een andere manier

Bekijk Doesburg eens op een andere manier

DOESBURG – Ook deze zomer biedt VVV Doesburg een breed programma aan activiteiten. Zowel voor bezoekers als bewoners van Doesburg geeft een stadswandeling of beklimming van de Martinitoren een bijzonder kijkje in de Hanzestad.

Tijdens de stadswandeling neemt een gids een groep wandelaars mee langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten in de stad. Het is ook mogelijk de stad per paardentram te bezoeken. Tijdens een rit door het historische centrum krijgen passagiers alles te horen over de rijke geschiedenis van de stad. Daarnaast heeft VVV Doesburg de mogelijkheid om een sloepvaart te maken over de IJssel. Wie de hoogte aandurft, kan de toren van de Martinikerk beklimmen.

De stadswandelingen onder leiding van een gids vinden plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag tot en met 31 augustus. Het verzamelen is om 14.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Gasthuisstraat.
De toren van de Martinikerk beklimmen kan op vrijdag en zaterdag tot en met 31 augustus om 12.30 uur en op alle woensdagen tot en met 28 augustus om 14.00 uur. Ook op de zaterdagen in september is er een beklimming om 12.30 uur. Het vertrek hiervoor is vanaf het VVV-kantoor.
Een sloepvaart is mogelijk op alle zaterdagen tot en met 28 september. Verzamelen is om 16.00 uur bij het VVV-kantoor. De paardentram rijdt elke vrijdagmiddag tot en met 30 augustus. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de Koepoortstraat, voor De Waag. Een kaartje kopen kan bij het VVV-kantoor.

www.bezoek-doesburg.nl

Lees ook

Pieter van Vollenhoven opent Zilvermuseum in Doesburg

DOESBURG – Vrijdag 24 september heeft prof. mr. Pieter van Vollenhoven de officiele opening verricht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.