Home / Brummen-Regiobode / Basisschool De Poort trots op schone school

Basisschool De Poort trots op schone school

LOENEN – De afgelopen periode hebben de kinderen van basisschool De Poort in Loenen veel geleerd over afval. Een interessant en belangrijk onderwerp. Het is belangrijk dat kinderen al vroeg om leren gaan met afval.

In de lessen is aandacht besteed aan het scheiden, recyclen en hergebruiken van afvalstoffen. De kinderen zijn in groepjes met het onderwerp bezig geweest en hebben ideeën bedacht voor een beter milieu. Zo kwamen ze erachter dat veel mensen thuis hun afval scheiden, maar dat dit in de klas nog niet gebeurt. Daar gaat nu verandering in komen. In het kader van duurzaamheid en het project over afval, gaat de school nu ook in de klas het afval scheiden. Via een project van Clean Wise zal het afval ook gescheiden worden opgehaald. Deze week heeft de school de nieuwe containers voor dit project geleverd gekregen. Als kinderen dagelijks actief bezig zijn met het scheiden van afval, wordt dit voor hun hopelijk een automatisme.
Daarnaast zijn er kinderen die een afvalclubje zijn begonnen. Deze kinderen hebben de taak op zich genomen om zwerfafval op en rond het schoolplein op te ruimen. Afvaleducatie heeft ook een positieve invloed op het verminderen van zwerfafval. Het zorgt er namelijk voor dat de leerlingen zich meer bewust worden van de effecten op het milieu. Door het leren over de negatieve effecten van het dumpen van afval in de natuur of op straat, wordt het voor kinderen hopelijk een gewoonte om afval altijd in een prullenbak te gooien.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.