Home / Algemeen / Bach voor kinderen in Openluchttheater De Pinkenberg

Bach voor kinderen in Openluchttheater De Pinkenberg

VELP – Woensdag 31 juli brengt Ton Meijer Johann Sebastian Bach tot leven voor kinderen in Openluchttheater de Pinkenberg. In de voorstelling BeBach vertelt over het leven van de beroemde componist en laat daarbij natuurlijk muziek horen.

Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. Zo klinken onder andere Erbarme Dich, stukken uit de cellosuites en het Wohltemperierte Klavier, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi.
De kinderen uit het publiek worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen met Johan als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zitten samen met Bach in de gevangenis. “Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan”, aldus Ton Meijer.

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen en speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en klassieke muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op jong en oud publiek. Daarbij heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Kaarten voor de voorstelling over Bach kosten 7 euro in de voorverkoop via www.depinkenberg.nl of 8 euro bij de ingang van de Pinkenberg. Met de bon uit Regiobode kost een kaartje nog maar 6 euro (maximaal twee kaartjes per bon). Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis mee.
De voorstelling begint om 14.00 uur. Openluchttheater de Pinkenberg is te vinden aan de Kluizenaarsweg op de grens van Velp en Rozendaal. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar sporthal de Dumpel in Velp. Is dit nodig, dan wordt dit op de dag van de voorstelling bekendgemaakt via de website en Facebookpagina van Riqq.

www.depinkenberg.nl

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.