Home / Rheden-Regiobode / Attero BV nieuwe afvalverwerker voor de regio

Attero BV nieuwe afvalverwerker voor de regio

RHEDEN / ROZENDAAL – De Milieusamenwerking Regio Arnhem heeft de verwerking van huishoudelijk afval Europees aanbesteed. Attero BV uit Wijster won op basis van prijs-kwaliteitverhouding. De afvalverwerker start op 1 januari 2020 dus ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Attero BV scoort volgens het samenwerkingsverband vooral goed op milieu-aspecten. Het bedrijf vervoert het afval vanaf het overslagstation in Duiven naar de verwerkingsinstallatie in Wijster. Zij maken hiervoor gebruik van duurzame vervoermiddelen op biobrandstof. De verwerking bestaat uit twee stappen: uit het restafval worden nog aanwezige herbruikbare fracties zoals plastic, metalen en organisch materiaal, zoals etensresten, uitgesorteerd. Wat nog over is wordt verbrand, een stuk minder dan voorheen en dat is belangrijk want de kosten van afval verbranden stijgen in 2020 met 40 procent. Het scheiden aan de bron, zoals nu in elke gemeente gebeurt, blijft ook in de toekomst van groot belang.

Op 31 december 2019 loopt het huidige verwerkingscontract af. De MRA-gemeenten (Arnhem, Lingewaard, Montferland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar) hebben gezamenlijk een aanbestedingsstrategie vastgesteld en de aanbesteding gepubliceerd op 5 maart 2019. Attero BV was een van de twee inschrijvers. De contractperiode loopt van 1 januari 2020 tot 1 januari 2025 met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen.

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.