Home / Doesburg-Regiobode / Attent zoekt vrijwilligers voor cultuurproject met ouderen

Attent zoekt vrijwilligers voor cultuurproject met ouderen

DOESBURG – Attent Zorg en Behandeling presenteert het programma Attent Doesburg Buitenste Binnen. Dit is een jaarprogramma vol kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van woonzorglocaties St. Elisabeth en De Hessegracht.

Attent Zorg en Behandeling organiseert graag culturele activiteiten voor en met ouderen. Samen kunst beleven heeft een positief effect op vitaliteit, gezondheid en het welzijn van ouderen.
In Attent Doesburg Buitenste Binnen organiseren vrijwilligers, familieleden, mantelzorgers en kunstdocenten kleinschalige kunstactiviteiten. Zo wordt cultuur van buiten naar binnen gebracht, verdeeld over drie projecten: Verhalen in de Herfst, Zingend voor de Dag en Lenteprenten.
Omdat Attent de projecten niet alleen kan uitvoeren, wordt gezocht naar mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger mee te doen. Zij kunnen zich inschrijven per project. Specifieke ervaring is niet nodig, want per project wordt gestart met een workshop door een kunstdocent. Daarna gaan de vrijwilligers aan de slag op St. Elisabeth of De Hessegracht. Ze kunnen aangeven of er bepaalde bewoners zijn met wie zij graag een activiteit zouden willen uitvoeren. Ook kunnen vrijwilligers samen aan de slag. Ieder project wordt afgesloten met een bijeenkomst met de docent en alle mensen die meededen.

Een overzicht van de activiteiten en workshops is te vinden op www.attenzorgenbehandeling.nl. Aanmelden kan via aanmeldenworkshop@attentzorgenbehandeling.nl. Vermeld in de mail naam, telefoonnummer en om welke workshop het gaat. Deelname is gratis.

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.