Home / Nieuws / Zomers openluchtconcert aan de IJssel

Zomers openluchtconcert aan de IJssel

DIEREN – Afgelopen week vond op verschillende plekken op de Veluwzoom het ZOOM! Kamermuziekfestival plaats. Vijf dagen lang verzorgden de musici van het organiserende Ruysdael Kwartet, samen met door hen uitgenodigde topmusici uit binnen- en buitenland, concerten in monumenten, boerderijen, kerken en in de openlucht aan de zuidrand van Nationaal Park De Veluwezoom.
Op zaterdagavond werd op de veerstoep in Dieren een openluchtconcert gehouden. Met de aangename temperaturen was het goed toeven op de stoeltjes aan de IJssel. De avond stond in het teken van de Italiaanse belcanto. Bekende en wat minder bekende werken van Mozart, Verdi, Rossini, Scarlatti, Puccini, en Bottesini passeerden de revue. Mattijs van de Woerd verzorgde de presentatie. Sopraan Lenneke Ruiten gaf samen het Ruysdael Kwartet een bijzonder concert.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Jeugd ontdekt waterdiertjes in beek

LOENEN – Oude tijden herleefden zaterdag toen de jeugd, weer zoals vroeger, met een schepnetje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.