Home / Brummen-Regiobode / Workshop papierscheppen

Workshop papierscheppen

LOENEN – Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni vindt een tweedaagse workshop papierscheppen en boekbinden plaats op De Middelste Molen in Loenen.
Onder leiding van kunstenaars Betty Disco en Miriam van der Linden leren cursisten unieke vellen papier te scheppen in diverse kleuren en maten. Aan de papierpulp kunnen ze ook vezels toevoegen die het papier een eigen uitstraling geven. Op een handgeschepte leporello (vouwboek) kunnen de cursisten een eigen verhaal of presentatie verbeelden waarbij zij verschillende papierscheptechnieken gebruiken.
Daarnaast leren de cursisten de Japanse suminagashi-techniek aan. Suminagashi betekent letterlijk ‘drijvende inkt’. Het is een eeuwenoude Japanse marmertechniek die in de 12e eeuw werd ontwikkeld.Onder leiding van Hanne Mahler, de boekbindster, transformeren de cursisten de geselecteerde gemarmerde vellen papier in een origamimapje met katern en een harmonicaboek.

miriamvanderlinden@gmail.com

Lees ook

Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Zaterdag 21 september wordt er ten bate van het muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.