Home / Brummen-Regiobode / Woningbouw op oude schoollocaties Brummen

Woningbouw op oude schoollocaties Brummen

BRUMMEN – Veluwonen zou graag huizen bouwen op de voormalige locaties van de Krullevaar en de Oecumenische school in Brummen. De gemeente Brummen wil de grond daarom aan de woningstichting verkopen.

De gebouwen op de voormalige schoollocaties zijn in 2017 gesloopt. De gemeente Brummen zou hier graag woningbouw zien en is daarom al geruime tijd in gesprek met woningstichting Veluwonen. Inmiddels zijn er plannen ontwikkeld. Op het terrein van de Oecumenische school aan de Troelstralaan zijn vijf sociale huurwoningen en zeven koopwoningen gepland. Op de locatie van de Krullevaar aan de Sperwerstraat wil Veluwonen zestien sociale huurwoningen bouwen. De sociale huurwoningen worden grotendeels ingezet voor één- en tweepersoonshuishoudens en voor een klein deel aan gezinswoningen. De zeven koopwoningen worden gevormd door drie vrijstaande woningen en vier twee-onder-een-kap woningen, en worden verkocht door de gemeente/bouwer.

Om deze plannen uit te kunnen voeren, wil Veluwonen deze gronden kopen van de gemeente Brummen. Het college gaat hiermee akkoord. De opbrengst van de verkoop wordt deels gebruikt om de bouwlocaties bouw- en woonrijp te maken en komt verder ten goede aan de grondexploitatie in Centrum Brummen.
Het is wel nodig het bestemmingsplan te wijzigen voor er woningbouw mogelijk is. Beide locaties hebben momenteel nog de bestemming ‘maatschappelijk’. Mochten de bestemmingsplannen niet worden vastgesteld, dan wordt de koop alsnog ontbonden. De gemeente hoopt de concept bestemmingsplannen voor de zomer te presenteren.

Lees ook

Tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn open

APELDOORN – Op 17 mei heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.