Home / Doesburg-Regiobode / Voordragen voor Snappenburg de Vries-prijs kan nog net

Voordragen voor Snappenburg de Vries-prijs kan nog net

DOESBURG – De Monumentenvereniging Doesburg reikt ieder jaar de Snappenburg de Vries-prijs uit. Nog tot 1 juli kunnen panden worden voorgedragen voor deze prijs.

De Snappenburg de Vries-prijs is in 1995 ingesteld door de Monumentenvereniging Doesburg en wordt sindsdien jaarlijks toegekend aan een pand uit de binnenstad waaraan een bijzonder herstel is uitgevoerd. De prijs is genoemd naar de heer J.M. Snappenburg de Vries († 27 februari 1976), ereburger en oud-gemeentesecretaris van Doesburg en medeoprichter van de Monumentenvereniging.

Een jury, bestaande uit drie bestuursleden van de Monumentenvereniging, kiest uit de nominaties een pand voor de Snappenburg de Vries-prijs. Er is wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de prijs. Het object heeft tijd, geld en opoffering gevraagd. De resultaten zijn vanaf de openbare weg zichtbaar, of zijn toegankelijk voor publiek. De werkzaamheden zijn onverplicht verricht. De omvang van toevoegingen en/of verbeteringen doen niet ter zake. Het resultaat van de werkzaamheden is verrassend en draagt bij aan de verrijking van de stad Doesburg. Het gaat om verbeteringen die tussen juni 2018 en juni 2019 zijn gerealiseerd.

Iedereen die een pand weet dat voor een nominatie in aanmerking komt, kan deze met onderbouwing doorgeven aan het bestuur van de Monumentenvereniging, liefst per e-mail via info@monumentenverenigingdoesburg.nl of schriftelijk bij de secretaris, Paul le Blanc, Gasthuisstraat 6, 6981 CS Doesburg. De Monumentenvereniging ontvangt de voordrachten graag vóór 1 juli.
De Snappenburg de Vries-prijs wordt tijdens de Open Monumentendag, zaterdag 14 september, overhandigd aan de eigenaar van het winnende pand en bestaat uit een kleine bronzen plaquette, te bevestigen aan de voorgevel van het pand, een bijbehorende oorkonde en een gravure van Oud-Doesburg.

Lees ook

Ik vind: Onzalig plan

Op 7 januari kreeg ik door middel van een e-mail van inwoners, betrokken bij het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.