Home / Alle-Regiobode / Vive la France in Hummelo

Vive la France in Hummelo

HUMMELO- Op zaterdag 29 en zondag 30 juni wordt in Hummelo voor de zevende keer Vive La France gehouden. De organisatie is er dit jaar in geslaagd om nog wat extra ruimte voor de de brocante- en kunstfair te vinden in de straten rondom de Dorpskerk.

Op donderdagavond 27 juni kunnen inwoners en andere geïnteresseerden al helemaal in Franse sferen komen tijden de table d’hôte (‘eten wat de pot schaft’) op het terrein achter hotel-restaurant De Gouden Karper. De gezamenlijke maaltijd in Franse sfeer aan lange tafels begint om 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Na afloop vertoont Dorpshuis De Ruimte een Franse film in de openlucht.

Op de grote brocante- en kunstfair besteden de exposanten altijd veel aandacht aan de fraaie aankleding van de stands. Zelfs handelaren uit de VS en Japan hebben de Hummelose fair al weten te vinden. Er zijn aanbieders van onder meer kant en linnengoed uit grootmoeders tijd, antieke serviesdelen, sieraden, vintage poppen en gepatineerde meubeltjes. De brocante-fair telt zo’n honderd deelnemers.

Op de kunstmarkt rond de Dorpskerk waant de bezoeker zich even op het Parijse Montmartre. Kunstenaars laten ter plekke zien hoe hun werk tot stand komt. Van olieverfschilderijen tot portrettekenen. Ook wordt gedemonstreerd hoe ambachtelijk papier wordt geschept. Bij diverse standhouders is uiteenlopend werk te zien en te koop.

Straatacts en muziek dragen bij aan de Franse sfeer. Op meerdere plaatsen klinken chansons en accordeons. Zoals van het Franse duo Malène Lamarque en Michel Refutin. Ze brengen de goguette, muziek uit negentiende eeuws Frankrijk, weer tot leven. De horeca spant zich in om de lekkerste hapjes, gerechten en gevulde glazen voor te zetten. Voor Franse versnaperingen als crêpes en croissants, met een wijntje, kan de bezoeker terecht op vijf terrassen.

Vive la France is een initiatief van Hummelose ondernemers. Jaarlijks zetten zestig tot tachtig vrijwilligers zich in om van Vive la France een succes te maken. Ook staat een groot aantal sponsoren garant. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni is Vive la France te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur. De toegang is 3,50 euro per persoon per dag. Parkeren kost 2,50 per auto.

Foto: Stichting Vive la France

www.vive-la-france.nl

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.