Home / Doesburg-Regiobode / Victor Steeman op pole position in WK Supersport op Jerez

Victor Steeman op pole position in WK Supersport op Jerez

LATHUM – Victor Steeman heeft in het Pinksterweekend zijn potentie laten zien tijdens het World Supersport 300 evenement op het circuit van Jerez in Spanje. De coureur uit Lathum was met zijn KTM erg snel in de trainingen en dit resulteerde in zijn eerste pole position in het WK.

Er werden in Spanje twee races verreden, omdat tijdens het voorgaande evenement in Imola de wedstrijd afgelast werd. In de eerste race reed Steeman ook erg sterk en hij pakte halverwege de race de leiding. De coureur van Freudenberg Racing probeerde uit de grote kopgroep te ontsnappen en had een klein gaatje geslagen, toen hij een remfoutje maakte. Steeman zakte terug in de kopgroep en in de laatste bocht koos de Lathummer rijdend in zesde positie voor de buitenkant. Een rijder crashte voor Steeman, waardoor hij een omweg moest nemen en waardoor zijn veelbelovende race als twaalfde eindigde.
In de tweede race zat Steeman ook in de kopgroep, die deze keer in de slotfase slechts uit vijf rijders bestond. Het lukte Steeman niet om in de laatste ronde een geslaagde inhaalactie te plaatsen en zo kwam hij als vijfde over de finish.
Aankomend weekend rijdt Steeman van 21 tot en met 23 juni op het circuit van Misano in Italië de vijfde World Supersport 300 wedstrijd van het seizoen.

Foto: Henk Teerink

Lees ook

Ik vind: Vogelvrij

SPANKEREN – Elk jaar bezoeken vele ganzen de Broekdijk in Spankeren. Nu zijn ze nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.